Leven we in de laatste dagen of "Eindtijd"?

 

Ja. Zowel de toestanden in de wereld als de Bijbelse chronologie duiden erop dat de laatste dagen zijn begonnen. In de Bijbel staan gebeurtenissen en omstandigheden beschreven die gaan plaatsvinden aan het einde van deze wereld.  Mattheus 24:3 zegt:  Wanneer zal dat gebeuren? vroegen de dicipelen later toen ze met Hem( Jezus) op de Olijfberg zaten. Waaruit kunnen wij opmaken dat U terugkomt en dat deze tijd naar zijn einde loopt?

 

Meerdere gebeurtenissen zouden bij elkaar een teken vormen van 'het einde van een tijdperk'. Jezus zei: Het ene volk zal strijden tegen het andere, en het ene koninkrijk tegen het andere. In de ene plaats na de andere zullen voedseltekorten en aardbevingen zijn ( Mattheus 24:7) Hij had het ook over epidemieën - wijdverbreide besmettelijke ziekten (Lukas 21:11).  Dat zijn toch dingen die je nu ziet gebeuren?

 

In de laatste dagen zullen er zware tijden aanbreken  die moeilijk te doorstaan zijn. Want de mensen zullen alleen om zichzelf geven en om geld. Ze zullen verwaand zijn, arrogant, lasteraars, ongehoorzaam aan ouders, ondankbaar en ontrouw. Ze zullen geen natuurlijke genegenheid hebben, voor geen enkele overeenkomst openstaan en kwaadsprekers zijn. Ze zullen onbeheerst en wreed zijn en geen liefde voor het goede hebben. Ze zullen verraders zijn, roekeloos en opgeblazen van trots, met meer liefde voor genot dan liefde voor God. Ze zullen een schijn van vroomheid hebben maar de kracht ervan niet blijken te bezitten. ( 2Timotheus 3:1-5)

 

In de laatste dagen zouden de normen en waarden hard achteruit gaan. Ziet u ook mensen die egoistisch, hebberig, agressief en onvriendelijk zijn? Ook dat is een bewijs dat we echt dicht bij het einde van de wereld zijn. Hoelang zullen de laatste dagen duren? Volgens de Bijbel is er 'nog maar weinig tijd' voordat God degenen gaat vernietigen 'die de aarde aan het vernietigen zijn' ( Openbaring 11:15-18 ; 12:12) 

 

Twee dingen die Jezus zei over het einde: Blijf dus waakzaam, want jullie weten de dag en het uur niet - (Mattheus 25:13)  Let op en blijf wakker, want jullie weten niet wanneer de vastgestelde tijd is. - (Markus 13:33) Niemand op aarde weet dus precies wanneer het einde komt. Maar God heeft er wel een'vastgestelde tijd'voor: 'dag en uur'liggen al vast (mattheus 24:36) Is er geen enkele manier om erachter te komen of het einde dichtbij is? Jezus zei tegen zijn dicipelen dat ze aan de gebeurtenissen zouden zien dat het einde naderde.