Joyful In Hope is een online bijbelclub en bestaat sinds mei 2017.

Wereldwijd lezen miljoenen mensen dagelijks de Bijbel. Dat doen ze om allerlei redenen. Sommigen omdat ze meer willen weten over het Christendom. Anderen omdat ze meer willen begrijpen van zichzelf, omdat ze in een wereld leven die deels gevormd is door dat ene unieke boek: de Bijbel. En weer anderen zijn op zoek naar de kennis van de ware God.

Wij leven in een chaotische wereld met oorlogen, natuurrampen, ziekten en politieke onrust. Mensen zijn het vertrouwen kwijt in de leiders van deze wereld. Er is veel pijn, veel verdriet, veel angst en onzekerheid. De belangrijkste reden is dat wanneer mensen de Bijbel gaan lezen ze iets over God ontdekken. Wie is die God?  De God die ons wil helpen de problemen en zorgen van het leven aan te kunnen. En wat heeft het met mij te maken?

 

Veel mensen die de Bijbel lezen willen dat deze God ook in hun leven iets gaat betekenen. Als ze tot geloof komen zoals dat heet, willen ze een band met God ontwikkelen. Dat doen ze onder andere door steeds meer in de Bijbel te gaan lezen. Hun kijk op de wereld veranderd erdoor. De Bijbelverhalen vertellen over een prachtige wereld, die weliswaar tijdelijk in het slop is geraakt, maar waarin altijd hoop is.

 

 

 

Ik ben Regina, initiatiefneemster van Joyful In Hope.nl en wij willen met ons team bijbelstudie nog leuker maken:)  Niet iedereen heeft  tijd om naar een fysieke kerk te gaan en aangezien veel kerken tegenwoordig hun deuren sluiten is het juist zo gezellig om samen de Bijbel online te bestuderen en ontdekken wat het Woord van de Allerhoogste God voor ons kan betekenen.

 

Ik ben eerlijk dat ook ik nog de Bijbel aan het onderzoeken ben en niet alle wijsheid in pact heb. We leren door te doen. Ik geniet van dit avontuur en als jouw aanvoerder stap ik niet in de rol van goeroe. Ik ben net als jij op zoek naar antwoorden en daar wil ik je heel graag in meenemen.

 

 

Ik zou het leuk vinden om voor jou een stabiele fundering te leggen, zodat je verder kunt bouwen aan je geloof. Kijk maar naar een boom. De wortels onder de grond, de fundering van de boom is vaak even groot, zo niet groter dan de boom zelf. Dit heeft de boom nodig om zich te voeden en stabiel te houden. Overeind te blijven bij wind.  Daarom nodig ik je uit om jouw wortels diep de grond in te laten groeien, zodat ze je overeind houden bij tegenwind.

 

Laat de Bijbel 'Gods woord' jouw fundering zijn, jouw voeden, begeleiden en wegwijs maken. Dan zal je zien dat je de mooiste vruchten draagt van Liefde, Vreugde, Vrede, Vriendelijkheid, Goedheid, Zachtaardigheid en Geloof. Galaten 5:22 . Kom je dus gezellig aansluiten bij onze online bijbelclub waar Liefde en Hoop centraal staan.